Xerrades sobre ciberassetjament entre els joves

Xerrades sobre ciberassetjament entre els joves

La Policia Local de les Franqueses ha impartit unes xerrades sobre “Xarxes socials, seguretat i entorn” als alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Til·lers.

Aquest any, per primera vegada, les quatre sessions han estat realitzades amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Granollers mitjançant el curtmetratge “Share”, que conclou quan un jutge condemna a tres anys de presó al protagonista per difondre per les xarxes socials les imatges d’una amiga seva despullada sense que aquesta ho sabés.

El curtmetratge està basat en fets reals i permet abordar el tema de les xarxes socials per a conscienciar als joves sobre les pernicioses conseqüències jurídiques que pot comportar la difusió no consentida d’imatges íntimes d’una persona a través de les xarxes socials.

La generalització de l’ús de les noves tecnologies aplicades a Internet ha propiciat en els darrers anys un augment d’incidents. En aquest context, els menors resulten el sector més vulnerable davant els riscos que proliferen al món virtual, i amb aquestes xerrades es pretén dotar als més joves de la informació necessària per a la seva protecció.

Cada sessió té una durada de dues hores on a més de la visualització del vídeo, es tracten diversos temes per a generar debat aprofitant les preocupacions manifestades pels alumnes. Els més joves aprenen nocions bàsiques de seguretat en les xarxes, els diferents tipus de xarxes socials que existeixen, què és el ciberassetjament i el bullying… i també parlem sobre el consum d’alcohol i substàncies estupefaents i el maltractament vers la dona.

La Policia Local donarà continuïtat al projecte i farà extensives aquestes xerrades a altres centres d’educació secundària del municipi per tal de fomentar la prevenció i evitar conductes delictives.

 

Author: Ajuntament de Les Franqueses

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada