Nova campanya de plantació d’arbres

Un any més, coincidint amb l’arribada del bon temps, l’Ajuntament de Mollet del Vallès està duent a terme una campanya de plantació d’arbres als carrers, parcs i places de la ciutat

La previsió per aquest any és plantar al voltant d’uns 200 arbres de més de 40 espècies, al marge dels 380 que és van plantar el passat diumenge 5 de març al Parc de Plana Lledó durant la festa de l’arbre

De nou, l’objectiu és millorar els espais existents amb la plantació de nous exemplars i substituir els que per les seves característiques, com poden ser l’edat o el creixement, estan provocant molèsties o fins i tot problemes de seguretat a  la via pública.

De retruc, la campanya també serveix per incrementar la qualitat del patrimoni arbori de Mollet, una de les ciutats catalanes on hi ha més diversitat d’espècies, més bona adaptació i millor salut arbòria i estat fitosanitari gràcies a la feina dels darrers 25 anys pel que fa a la selecció de les espècies, la gestió de les plantacions i les podes i el manteniment.

De les 40 espècies que es plantaran aquest any, destaquen aquelles que presenten una floració especialment vistosa a la primavera, com ara les magnòlies, pruneres, arbres de l’amor i castanyers d’Índia. D’altres, com ara els ginkgos, liquidàmbar, aurons roures americans o arbres de ferro presenten unes vistoses coloracions en aquest cas a la tardor. Tot i que la plantació es troba molt repartida per la ciutat, s’ha fet especial incidència en alguns parcs, com ara Can Mulà, Les Pruneres, Parc dels Colors i el Parc de la Plana Lledó.

Festa de l’arbre 

Un any més la Festa de l’arbre ha tingut una resposta multitudinària amb la plantació de 380 arbres en aquest cas al Parc de la Plana Lledó. Aquesta festa va començar fa més de 30 anys i des d’aleshores s’han plantat més de 3.500 arbres en diferents punts de la ciutat, sobretot als Pinetons. Com sempre, el Consistori s’encarrega del manteniment dels arbres fins que han arrelat prou per viure sense regs externs.

Author: Redacció Granollers Vallès Oriental

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada