Ajuntament de les Franqueses del Vallés

Les Franqueses reforça el protocol contra l’assetjament sexual

Les Franqueses del Vallès reforça el protocol per a l’abordatge de situacions d’assetjament sexual al municipi

L’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès condemna la sentència de ‘La Manada’ i manifesta el seu suport a les dones víctimes d’agressions sexuals.

Les Franqueses reforça el protocol d’actuació municipal per a la prevenció i l’abordatge de situacions d’assetjament sexual en els espais d’oci i de lleure. Així ho han determinat els diferents grups polítics de l’Ajuntament de les Franqueses, amb l’abstenció del PP, els quals van aprovar durant el Ple del mes de juny, la moció en defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexual que contempla la importància de consolidar aquest tipus de mesures, per tal d’establir unes indicacions clares sobre com actuar i què fer en cas de produir-se un assetjament o agressió sexual.

Amb un clar afany per dur a terme mesures de prevenció de la violència masclista i de sensibilització en la igualtat de gènere i la prevenció de les relacions abusives, l’Ajuntament s’ha compromès també a formar en perspectiva de gènere i violència masclista a tots els professionals del consistori, i en especial aquells que ofereixen serveis directes a les dones.

El fort rebuig social provocat per la sentència de La Manada denota el malestar de la ciutadania al veure com la justícia espanyola no empara els seus drets i crea un precedent d’impunitat, alhora que desacredita la versió de la víctima posant al centre del debat la forma d’actuació de la dona que pateix la violència i no pas la de les persones que l’exerceixen. El consistori se suma a la condemna d’aquesta sentència i denuncia el sentit patriarcal de la Justícia amb actes que fomenten la violència institucional i la impunitat de les violències masclistes. L’Ajuntament manifesta també el seu suport i solidaritat a les víctimes d’agressions sexuals i anima a totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir posant de manifest l’actual situació de vulneració de les dones.

La moció aprovada inclou, també, el compromís del consistori a exigir l’abolició del supòsit d’abús sexual del Codi Penal perquè afavoreix la impunitat dels delictes i atempta contra la seguretat i els drets de les dones, així com a exigir al Congrés dels Diputats i el Senat que s’incorpori, al Codi Penal, la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries basades en estereotips.

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada