L’alcalde de Les Franqueses signa el pacte per la reforma horària

L’alcalde de les Franqueses signa el Pacte per a la Reforma Horària

Francesc Colomé ha signat el Pacte aquest matí com a representat de l’Associació Catalana de Municipis en un acte al Palau de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya i 110 entitats han signat aquest matí el Pacte per a la Reforma Horària, que pretén canviar horaris per tal de gestionar el temps de manera que la ciutadania pugui millorar la salut i la qualitat de vida. Entre les entitats signants hi ha l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i avui el membre del Comitè Executiu de l’ACM i alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, ha estat el representant que ha signat en un acte al Palau de la Generalitat.

L’objectiu és impulsar la Reforma Horària amb l’objectiu que estigui implantada l’any 2025. Es tracta d’una iniciativa ciutadana que proposa accions com ara compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina, introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida, avançar les hores dels àpats (tant del dinar com del sopar), així com sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

Durant l’acte de signatura per Pacte de la Reforma Horària, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha defensat que en el moment actual cal ser “sobirans” amb el temps i aprofitar l’oportunitat per administrar-lo d’una nova manera. Puigdemont també ha explicat que el Pacte ha trobat l’acord d’institucions, però no ha estat signat pels grups de l’oposició que creuen que els objectius estan “lluny de les expectatives ciutadanes”.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha qualificat el Pacte per a la Reforma Horària com “la brúixola que ha de guiar les nostres polítiques públiques com a Govern per aconseguir fer realitat la nova cultura del temps”. Segons Turull, “amb la reforma horària, hi guanyem tots” en equitat entre dones i homes; en salut, perquè suposa uns horaris més saludables ja que recupera les dues hores de desfasament respecte de la resta del món; i en benestar, afavorint la nostra competitivitat i productivitat.

El Pacte per a la Reforma Horària és el resultat de tres anys i mig de treballs d’experts i de l’acord entre agents de diferents àmbits com el comerç, la sanitat, la cultura o l’educació.

Author: Ajuntament de Les Franqueses

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada