La Pau mural de 420 metres pintat per un centenar de joves

La Pau protagonista d’un mural de 420 metres pintats per un centenar de joves

La Pau protagonista d’un mural de 420 metres pintats per un centenar de joves

420 metres pintats a La Pau a la plaça de la Bòbila

Un centenar de joves de la ciutat, veïns i veïnes del barri de Granollers Nord, integrants del Club Bàsquet Granollers han participat del projecte Murs que parlen, que amb l’artista Erb Mon han donat forma a un mur de la plaça de la Bòbila. Una paret de 420 metres s’ha convertit en un mural abstracte ple de significat en record al Bombardeig que va patir Granollers el 31 de maig de 1938.

L’obra gira a l’entorn de la cultura de pau. Aquesta és la temàtica dels murs que es pintaran a la ciutat aquest any, amb motiu dels 80 anys del Bombardeig. Aquest estiu es pinta el mur de la plaça de la Bòbila i a la tardor es pintaran dos murs més, un dels quals al pati de Can Jonch, per commemorar els 10 anys del Centre.

Un mural a La Pau pintat per més d’un centenar de mans

108 joves que estat fent els itinaris d’estiu sobre les arts urbanes han participat del projecte “Murs que parlen” guaits per l’artista Erb Mon, que ha dissenyat l’esbós de l’argument consensuat amb els joves participants.

El pintor i muralista Erb Mon

De l’art urbà de Erb Mon destaquen els colors, majoritàriament són obres abstractes que projecten a persones, animals, vegetals i qualsevol referència de manera que la puguis interpretar. Erb Mon fa gairebé tres dècades que treballa en el món de l’art, anteriorment es dedicava a la fotografia, la pintura i l’art urbà. A Granollers, Erb Mon ha presentat un projecte artístic educatiu que consisteix en transmetre als joves el valor de l’ofici mitjançant l’art.  L’artista ha dissenyat l’esbós de l’argument consensuat amb els joves participants i ha dirigit l’obra Tot això acompanyat d’un registre audiovisual del desenvolupament creatiu dels joves i el resultat de l’obra amb un QR pintat al mural que enllaçarà amb el vídeo, així qualsevol vianant podrà accedir al projecte.

Els participants del mural pintat a la plaça de la Bòbila del projecte Murs que parlen. Fotografia: Toni Torrillas

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada