El govern de Parets troba normal una vintena d’incendis

El Govern Municipal troba normal que s’hagin produït una vintena d’incendis durant les darreres setmanes

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, ha dit que “entra dins de la normalitat” la vintena d’incendis que s’han produït a Parets des de mitjan juny i fins al juliol.

Les afirmacions han estat expressades durant la Comissió Informativa sobre l’Onada d’Incendis que Ara Parets ERC va sol·licitar per tenir més informació sobre els successos.

Segons el recull de comunicats de la Policia Local s’haurien produït 21 incendis de vegetació i matolls entre el 20 de juny i el 4 de juliol.

En l’informe presentat davant de tots els grups municipals no s’ha dit res sobre el primer incendi, produït el 13 de juny, molt a prop de Can Turull i que va causar molt alarmisme, ja que va quedar fora d’aquest recompte.

Segons les dades fetes públiques els petits incendis es van originar en el carrer del Tèxtil, al carrer Llibertat -darrera de la piscina Can Butjosa- al carrer Josep Tarradellas, a les pistes d’atletisme, a Cal Jardiner, darrera del Cementiri, al bosquet de la Fàbrica, al carrer Prat de la Riba o a Can Fradera.

L’alcalde Mingote va dir que la xifra d’incendis és similar a la dels anys anteriors. La diferència és que enguany “s’han mediatitzat” aquests successos, un fet que va lamentar el portaveu d’ERC.

“La diferència real és que abans la ciutadania no coneixia amb detall aquesta informació i que enguany els hem demanat explicacions públiques”, deia Jordi Seguer.

3 vehicles cremats la Nit de Sant Joan

El dispositiu conjunt de la Policia Local i de Protecció Civil per la nit i matinada del 23 de juny va registrar 17 actuacions relacionades amb incendis i pirotècnia.

En total es van produir 8 incendis amb el resultat de 3 vehicles cremats, 5 contenidors incendiats i 8 vehicles afectats parcialment.

Els fets més greus es van produir a Can Fradera, molt a prop dels pisos d’HPO, on els veïns havien avisat feia dies a l’Ajuntament que els matolls sense segar eren un perill molt seriós per la revetlla de Sant Joan.

Des d’Ara Parets ERC també vam sol·licitar quines han estat les mesures preventives que va adoptar l’Ajuntament per evitar aquests incendis però avui dia el Govern només han facilitat un document amb la planificació del treball previst en el verd urbà del municipi i no els requeriments a propietaris de solars privats.

Tot i que durant la nit de Sant Joan es van identificar fins a 18 joves, el Govern no té constància que s’hagi produït cap tipus de sanció.

Author: Ara Parets ERC

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada