Una delegació de Mouans-Sartoux visitarà Mollet per intercanviar experiències en Agri-Urban

La delegació del municipi francès Mouans-Sartoux, a la Provença, serà a Mollet del Vallès la setmana que ve

La visita s’emmarca dins del projecte Agri-Urban i té com a finalitat intercanviar coneixements i experiències en aquest terreny

Mouans-Sartoux és, com Mollet, un dels membres de la xarxa Agri-Urban, que treballa per a promoure l’emprenedoria en el sector agro-alimentari, crear nous circuïts de distribució d’aliments per afavorir la producció local, seguir transformant hectàrees d’agricultura convencional en ecològica, i promoure una contractació verda als menjadors públics amb una aposta real pels productes ecològics i de proximitat.

Dilluns que ve, el primer dia de la visita, es farà una reunió entre tècnics i polítics de les dues localitats per compartir les seves estratègies per fomentar l’alimentació saludable basada en productes de proximitat i ecològics. Dimarts que ve, el segon dia, la delegació francesa visitarà l’escola Can Besora, com a model de promoció d’alimentació saludable, ecològica i de proximitat, i l’escola Can Vila, que es troba en ple procés de transformació del seu menjador. A la tarda, la delegació de Mouans-Sartoux anirà el parc agrari de Gallecs i després visitarà l’hort vertical instal·lat a la Masia de Can Borrell.

Mouans-Sartoux, premiada

El novembre passat, Mouans-Sartoux va rebre el premi Victoires des cantines rebelles 2016, juntament amb 10 ciutats franceses més, com a reconeixement a la seva ambició pedagògica en la promoció del menjar ecològic i de proximitat. El guardó va ser atorgat per l’ONG de França Un Plus Bio.

Author: Redacció Granollers Vallès Oriental

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada