El Club Natació Granollers dona el seu fons fotogràfic a l’Arxiu Municipal

La donació s’ha formalitzat en l’inici de la celebració del 50è aniversari d’aquesta entitat esportiva

L’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, i el president del Club Natació Granollers (CNG), Josep Maria Mas, han signat el contracte de la donació del fons fotogràfic d’aquesta entitat esportiva a favor de l’Ajuntament de Granollers. Amb aquest contracte, es regulen les condicions d’aquesta donació i els usos i les obligacions previstos. Entre d’altres, el tractament arxivístic, que en permetrà la consulta pública a l’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), on es conservarà com a Fons Club Natació Granollers.

En concret, aquest club ha fet donació a l’AMGr d’un conjunt aproximat de 3.100 fotografies, en suport paper i en diversos formats. Hi destaquen imatges de la construcció de la primera piscina municipal, de l’any 1967, i fotografies relacionades amb les diverses modalitats esportives del CNG, fins a l’any 2003. L’acte de signatura d’aquesta donació s’ha fet coincidint amb l’inici de la celebració dels 50 anys del club, que es fa a la Sala Tarafa fins al 19 de març. Precisament, moltes d’aquestes fotografies es poden veure a la sala, a l’exposició 50 anys d’història del Club.

De fet, els inicis del CNG es remunten al 1929, a la Piscina de can Gou, al carrer de Navarra, i, al primer festival de natació que es va fer l’1 de setembre d’aquell any. Tot i així, la inauguració de la Piscina Municipal, el 30 d’abril de 1967, va marcar la continuada i diversa activitat esportiva del Club Natació Granollers (natació, gimnàstica, voleibol, waterpolo, natació sincronitzada…).

Author: Redacció Granollers Vallès Oriental

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada