Ara Parets ERC demana explicacions sobre l’onada d’incendis

Ara Parets ERC demana explicacions al Govern sobre l’onada d’incendis de les darreres setmanes

El grup municipal d’Ara Parets ERC ha demanat al Govern de la Sociovergència que expliqui en una comissió informativa urgent els motius que han causat en les darreres setmanes els diferents incendis que s’han produït en el nostre municipi coincidint amb l’onada de calor.

ERC té comptabilitzats fins a vuit episodis d’incendis que s’haurien produït des de mitjan de juny, tres dels quals van tenir lloc al barri de la Linera i el bosquet de la Fàbrica, un altre prop de la verneda de Ca l’Isidre Coix, un a Can Fradera, un altre a la Riera Seca, un més a La Bòbila i un darrer prop del cementiri municipal.

Així mateix, des d’Ara Parets ERC volem saber quins han estat els treballs de prevenció que ha realitzat el Govern Municipal des de la primavera de 2017, és  a dir, quantes actuacions de manteniment o requeriments a propietaris de terrenys privats en mal estat s’han produït.

Dels vuit incendis, els que més alarmisme han generat són els tres 3 consecutius en quinze dies a la zona de la Linera, alguns dels quals produïts presumptament per petards.

A més, l’incendi de Can Fradera –a tocar dels pisos d’HPO- va afectat un vehicle que estava estacionat. Aquest darrer incendi es va produir després que els veïns demanessin amb insistència que es tallés tota l’herba seca que hi ha en els terrenys del voltant.

Des d’ERC creiem que l’Ajuntament de Parets ha de donar explicacions amb tot detall d’aquests successos i alhora justificar perquè no ha prohibit el llançament de petards durant l’onada de calor, tal com han fet altres municipis de la Vall del Tenes com Bigues i Riells.

Author: Ara Parets ERC

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada